Uitslag ‘swipocratie’: Grote meerderheid Achterhoekers tegen windturbines

Uit: Rapportage resultaten ‘Swipocratie’ resultaten ‘Swipocratie’

Afgelopen week werden in alle stilte de resultaten van de Swipocratie onder de Achterhoekse bevolking gepresenteerd, althans als men aangemeld is voor de nieuwsbrief. Op een belangrijk onderdeel van deze peiling geeft een grote meerderheid van de Achterhoeker (jong en oud) aan géén windturbines te willen in onze mooie en rustige Achterhoek.

De resultaten van de Swipocratie zijn in lijn met de uitkomsten van de online participatiebijeenkomsten, waarbij het merendeel zo min mogelijk aantasting/verandering van (het landschap in) de Achterhoek wenst, en bij voorkeur zonder windmolens. Ongeveer 2 op de 3 ondervraagden geeft aan geen windturbines te wensen in de Achterhoek.

“Kijkend naar de resultaten onder jongeren is het vooral opvallend dat deze over het algemeen heel dicht in de buurt liggen bij de resultaten onder 35-plussers. Uit een landelijk onderzoek onder jongeren dat begin dit jaar werd gepubliceerd door het Nationaal Programma RES (NP RES), bleek namelijk dat er onder jongeren meer acceptatie voor grootschalige wind- en zonne-energie zou zijn. De Swipocratie in de Achterhoek toont nu echter aan dat jong en oud aardig op één lijn zitten qua acceptatie, waarbij toch twee derde aangeeft geen windmolens in de Achterhoek te willen.”

Lees hier het volledige rapport: Rapportage resultaten ‘Swipocratie’ resultaten ‘Swipocratie’