Opening zonnepark De Baakermat in Baak op 13 november

Na een intensief traject is het zover: de opening van zonnepark De Baakermat in Baak. In dit nieuw aangelegde zonnepark wordt de energie van het voormalige voetbalveld van vv de Baakse Boys omgezet in zonne-energie. Op 13 november wordt het zonnepark officieel in gebruik genomen, met een energieke openingshandeling. Ook is er een rondleiding over het nieuwe zonnepark. U bent van harte welkom!

Zonnepark De Baakermat ligt aan de L. Dolfingweg en heeft 5.300 zonnepanelen, waarmee jaarlijks voldoende energie opgewekt wordt om ruim 700 huishoudens van groene energie te voorzien. Met de aanleg van het zonnepark gaat de CO2 uitstoot met 1.300 ton omlaag. Het zonnepark is een initiatief van Obton GreenIPP en RRE (Remie Renewable Energy) en de gemeente.

Zorg voor natuur, aanzicht en recreatie

Bij het ontwerpen van het zonnepark is veel aandacht en zorg besteed aan de natuur, het aanzicht en recreatie. Zo blijven bestaande bomen en struiken rondom het park staan. De gemeente legt rondom het zonnepark aanvullend groen aan. Dwars door het park komt een recreatieve wandelroute met informatieborden over de historie van de locatie en informatie over het zonnepark zelf. Dit is samen met Mooi Baak gemaakt. Bloemen- en kruidenmengsels komen rond de zonnepanelen om de biodiversiteit op het zonnepark te bevorderen.

Meedoen in zonnepark

Inwoners kunnen ook profiteren van de opbrengsten uit het zonnepark. Dat kunt u doen door te investeren tegen een aantrekkelijk rendement. Na afloop ontvangt u uw inleg terug. Daarnaast krijgt u -afhankelijk van de energieleverancier- korting op uw energierekening. Deze participatie loopt via Zonnepanelendelen. Meer informatie over investeren en deelname vindt u op zonnepanelendelen.nl/baak. Meedoen kan naar verwachting vanaf begin 2022. U kunt zich al wel aanmelden.


Bron: bronckhorst.nl.