Goede respons op het manifest

Met een tussenstand van 312 ondertekeningen op het moment van dit schrijven leren we dat veel mensen in het gebied niet blij zijn met de huidige gang van zaken en een stem in de plannen willen hebben.

Dit feit is belangrijk.

De gemeenschap is duidelijk:

“Neem ons serieus, maak ons gesprekspartner, niet enkel voor de vorm maar ook echt. Dat is niet om het proces te frustreren maar omdat het ervoor gaat zorgen dat de juiste – meest verstandige – keuzes worden gemaakt.”

De respons is belangrijk voor het team WindmolensDrempt omdat we moeten weten hoe de gemeenschap hierover denkt. De vele reacties en gesprekken die op gang komen helpen daarbij. Dat is precies waar het om gaat.

Uit ervaring

Van intentie naar uitvoering van politieke besluiten maak je vaker mee dat het uit de bocht vliegt, een eigen leventje gaat leiden en minder fraai uitpakt. Dat het lastig is voor de mensen die de uitvoering van zo’n besluit moeten organiseren om partijen die je hier in mee moet nemen, zelfs als het heel goed is afgesproken, ook serieus onderdeel van het proces te maken. In het uitvoeringstraject is er de angst dat er stokken tussen de spaken worden gestoken. Een rolletje voor de vorm lost het natuurlijk niet op. Juist dan gaan mensen in verzet.

En dan de Doesburgse plannen

Je ziet dat de mensen die het aangaat ergens een keer mogen aanhaken maar dan wel met een beperkt vast omkaderd rolletje omdat het niet te verstorend mag gaan werken. Dat is natuurlijk wat anders dan vanaf het begin meedoen en serieus genomen worden, mee bepalen wat er met ons buitengebied gaat gebeuren.

Als team WindmolensDrempt voelen we ons gesterkt in onze rol, zijn dankbaar voor steun, jullie inbreng, de gesprekken. Wij zullen onze best blijven doen voor onze gemeenschap.

Dank jullie wel voor het vertrouwen!

Pieter Plass